Ώρες γραφείου Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

6974314738    2104810505    info@kzlaw.gr

Πόσοι από εσάς  δεν έχετε συμβληθεί έστω μια φορά στην ζωή σας με ασφαλιστικές εταιρείες συνάπτοντας συμβόλαια ζωής, συμβόλαια κάλυψης νοσοκομειακής περίθαλψης,  είτε συμβόλαια συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Σε εκτέλεση των ως άνω συμβάσεων  πληρώνετε επί σειρά ετών στις ασφαλιστικές εταιρείες, υψηλά, πολλές φορές ασφάλιστρα, προσδοκώντας  ότι κάποια στιγμή το συμβόλαιο ‘’θα βγάλει τα λεφτά του’’.

Και ενώ έχετε εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της παροχής σας, καταβάλλοντας αδιαλείπτως,   με συνέπεια και με στερήσεις  το μεγαλύτερο μέρος αυτής,  αρκεί  μια στιγμή, ένα τυχαίο γεγονός, (λ.χ. ξεχάστηκες και δεν πλήρωσες εμπρόθεσμα  τα ασφάλιστρα), είτε ένας οποιοσδήποτε λόγος, για να πληροφορηθείτε κάποια ημέρα  από τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο  ότι το συμβόλαιό σου δεν ισχύει πλέον,  γιατί δήθεν η ασφαλιστική εταιρεία έχει καταγγείλει το συμβόλαιο σας.  

Αφού λοιπόν συνέλθετε από το  πρώτο δυνατό  ξάφνιασμα, η πρώτη σκέψη που σας  έρχεται στο μυαλό  μετά  την παρότρυνση και του ασφαλιστικού σας  συμβούλου, είναι: «ας πάρω ό, τι μου δίνουν μην τυχόν και   χάσω τώρα και αυτά που μου δίνουν, άλλωστε το συμβόλαιο δε γίνεται να επαναφερθεί», είτε  σκεφτόσαστε: «πού να τα βάζεις τώρα με τις ασφαλιστικές και να δικαιωθείς», παραιτούμενοι αυτομάτως  από κάθε δικαίωμά σας.

Ωστόσο, αναρωτηθήκατε ποτέ εαν ο ισχυρισμός από την πλευρά της ασφαλιστικής σας εταιρείας, ότι δήθεν δεν ισχύει πλέον το συμβόλαιό σας είναι νόμιμος;  Αναρωτηθήκατε εάν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις της μονομερούς από την πλευρά της ασφαλιστικής καταγγελίας της σύμβασης σας, την οποία με στερήσεις ολόκληρη την ζωή σας πληρώνατε προσδοκώντας ότι κάποια στιγμή θα λάβετε τα χρήματα σας; (όπως π.χ. σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα συμβαίνει).

Εάν και εφόσον λοιπόν σας τύχουν τα ανωτέρω, οι  ενέργειες που πρέπει να κάνετε  για να μην χάσετε τα χρήματά σας, είναι καταρχήν να απευθυνθείτε σε έναν δικηγόρο προκειμένου να διερευνήσει εάν η μονομερώς ασκηθείσα από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρείας καταγγελία του συμβολαίου σας είναι νόμιμη. Σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων, για να είναι νόμιμη και έγκυρη η καταγγελία της σύμβασής σας από την πλευρά της ασφαλιστική εταιρείας, θα πρέπει το πρώτον να σας έχει σταλεί συστημένη επιστολή μέσω των ΕΛΤΑ, το δεύτερον να την έχετε αυτοπροσώπως παραλάβει (χέρι με χέρι). Ακόμα και η ρίψη του ειδοποιητηρίου ή της επιστολής στο γραμματοκιβώτιο σας, δεν αρκεί για να επέλθουν τα νόμιμα αποτελέσματα της καταγγελίας.

Εάν δεν συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, το συμβόλαιο σας εξακολουθεί να ισχύει. Στην περίπτωση αυτή θα λάβετε την ενδεδειγμένη νομική συμβουλή από τον δικηγόρο σας  για τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβείτε.

βλπ. Αποφάσεις Γραφείου - Καταγγελία ασφαλιστηρίου συμβολαίου

 

17 χρόνια νομικης εμπειριας

Οι υπηρεσίες μας

Η ανάληψη των υποθέσεων από το γραφείο μου γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, όπου αφού ληφθεί το ιστορικό της προσωπικής σας υπόθεσης και γίνει ενδελεχής μελέτη του φακέλου σας, λαμβάνετε λεπτομερή ενημέρωση για τον τρόπο περαίωσης αυτής, το κόστος της διαδικασίας και τον προβλεπόμενο χρόνο περαίωσης της εντολής.

Ποιοι ειμαστε

Ποιοί είμαστε

Κωνσταντίνα Δ. Ζαρκαδουλα

Κωνσταντίνα Δ. Ζαρκαδουλα

Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, Διαμεσολαβήτρια

Κωνσταντίνα Δ. Ζαρκαδουλα

Κωνσταντίνα Δ. Ζαρκαδουλα

Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, Διαμεσολαβήτρια

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Ζαρκαδούλα, γεννήθηκα στην Αθήνα, την 6/4/1978 και κατάγομαι από την Καρδίτσα. Είμαι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το έτος 2005 απέκτησα τη δικηγορική μου ιδιότητα και ενεγράφην ως μέλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το έτος 2006, οπότε και άνοιξα το δικό μου δικηγορικό γραφείο στο Μοσχάτο Αττικής, που λειτουργεί σήμερα επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 79. Το έτος 2011 προήχθην σε δικηγόρος Παρ’ Εφέταις και το έτος 2017 προήχθην σε δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Παράλληλα, το έτος 2013 απέκτησα την πιστοποίηση της Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά. - Είμαι Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων Ελλάδος. - Ομιλώ αγγλικά και γαλλικά και είμαι πτυχιούχος Αρμονίας του Ωδείου Αρίωνα Καρδίτσας. - Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Όλγα Αστερή

Όλγα Αστερή

Συμβολαιογράφος

Όλγα Αστερή

Όλγα Αστερή

Συμβολαιογράφος

Ονομάζομαι Όλγα Αστερή και είμαι συμβολαιογράφος με έδρα την Αθήνα (Φειδίου 14-16, 3ος όροφος) και μέλος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών από το 2014 διορισθείσα κατόπιν εξετάσεων, . Είμαι γεννημένη στο Αίγιο Αχαΐας και σήμερα κατοικώ στην Καλλιθέα Αττικής. Αποφοίτησα από το Τμήμα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2003. Την περίοδο από την αποφοίτησή μου μέχρι το διορισμό μου ως συμβολαιογράφος, ασχολήθηκα εκτενώς ως δικηγόρος με υποθέσεις ακινήτων. Αναλαμβάνω οποιαδήποτε υπόθεση συμβολαιογραφικού ενδιαφέροντος με σεβασμό στο ρόλο του συμβολαιογράφου ως δημόσιου λειτουργού.